Gerapetritis: “Uluslararası alanda Kıbrıs meselesi artık öncelik haline geldi”

Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis, Kıbrıs sorununun Yunan dış politikası için en üst politika olduğunu da belirterek, Türk tarafının aşırı bir çizgi izlediğini söyledi.

Bugün Kıbrıs

Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis ERTNews’in “Connections” programına verdiği demeçte “Kıbrıs meselesi artık uluslararası alanda öncelikli hale gelmiştir” dedi.

RIK’in haberine göre Türkiye’nin Kıbrıs Harekatının 50. yıldönümünden 24 saat sonra konuşan Gerapetritis, “Kıbrıs sorununun Yunan dış politikası için en üst politika olduğunu” söyledi. Aynı zamanda “Türk tarafının daha aşırı bir çizgi izlediğini” söyledi.

Yunan Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin tutumuna ilişkin bir soruya “istişare olmadan barış ve refahın olamayacağı” yanıtını verdi ve ilgili tarafların yaşayabilir, kabul edilebilir ve faydalı bir çözüme ulaşmak için görüşmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

“Yunan tarafının hiçbir zaman taviz vermediğini” de sözlerine ekleyen Bakan, “pozisyonlarımız Avrupalı ve Avrupa hukuku ile uyumludur” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias’a yönelik Türk eleştirilerini yorumlayarak, bunun yerinde olduğunu söyledi. “Ucuz laf kalabalığının hiçbir faydası yok” diyen Bakan, şu anda Yunan dış politikasının güç kullanılarak yürütülebileceğini sözlerine ekledi. Gerapetritis, “Yunanistan gücünün zirvesinde” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****