CHP lideri Özgür Özel’den, Büyükelçi Feyzioğlu’na: “Hazımsız, vasat, Dışişlerine bildireceğiz” (VİDEO)

CHP lideri Özgür Özel, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu Dışişleri Bakanlığına şikayet edecek.

Bugün Kıbrıs

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Harekatının 50. yıl dönümü nedeniyle dün düzenlenen resmi törenlere katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel törenlerin ardından Kudret Özersay başkanlığındaki Halkın Partisi’ni ziyaret etti. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, “Biz Kıbrıs halkının iradesine saygılıyız. Kıbrıs’ın çözüm iradesi noktasında da onlar ne karar verirse arkasındayız. Siyasi noktada, cumhurbaşkanlığı noktasında da ne karar verirlerse bu kararın arkasındayız” diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da Kıbrıs’taki bütün muhalefet partileriyle görüşmesini tavsiye eden Özel, “Kıbrıs’ın bundan sonra barış içinde, kardeşçe yaşaması ve her geçen gün ekonomisinin daha iyiye gitmesi, daha özgürleşmesi için ikinci 50 yıla umutla girdiğimizi ifade etmek isterim. Ama bunun için yapılacak çok şey var. Bunun için birlik ve beraberlik halinde olmak çok önemli. Kimsenin fikrinin kimseye tahakküm kurmasını tarif etmiyorum ama fikirlerin özgürce tartışılmasını, kararın halk tarafından verilmesini tarif ediyoruz” dedi.

Büyükelçi Metin Feyzioğlu’nun kendilerini karşılamadığını belirten Özel, bu durumu Dışişleri Bakanlığı’na bildireceklerini aktardı. Özel, “Kıbrıslılar tarafından en iyi şekilde ağırlandık. Kıbrıs’ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs’taki Türkiye’nin büyükelçisinindir. Bu tabii meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz. Dünyanın neresine gidersek gidelim, büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Gelemezlerse mutlaka bir görevli orada oluyor. Ama biz ne büyükelçi, ne büyükelçilikten kimseyi havaalanında görmedik. Herhangi bir yerde hatırımızı dahi sormadılar. Bu tabii meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedemenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz. Dışişleri Bakanlığı ciddi gelenekleri olan bir kurumdur, vasatların elinde vasatlaştırılamayacaktır” diye konuştu.

Özgür Özel’in o sözleri:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****