Özersay sordu: “Peki rüşveti veren nerede?”

HP Genel Başkanı Özersay: "Rüşvet skandalında sadece alan değil, veren de adaletin önünde olmalı!"

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, polisin bu sabah Çalışma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse’yi rüşvet aldığı iddiasıyla mahkeme önüne çıkardığını ve müdür için tutukluluk kararı alındığını belirtti. Özersay, “Ancak dikkat çeken bir nokta var: rüşvet aldığı iddia edilen kişiyi mahkeme önüne çıkardınız da rüşveti veren şirket yetkilileri nerede?” diye sordu.

Fasıl 154 Ceza Yasası’na göre rüşvet verenler de ağır bir suç işlemiş olur ve 10 yıla kadar hapis cezası alabilirler. Özersay, “Görev alanına giren bir işi hukuka aykırı olarak yapması veya yapmaması için, kamu hizmetinde görevli bir kişiye veya üçüncü kişiye, doğrudan veya aracılar vasıtasıyla, mal, para veya başka herhangi bir menfaat sağlayan bir kişi, ‘rüşvet verme’ adı verilen ağır bir suç işlemiş olur ve on yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir” diyerek konuyu vurguladı.

Özersay, mahkeme kararının rüşvetin varlığı ve cezanın miktarı konusunda belirleyici olacağını söyledi. Ancak şirket yetkililerinin neden mahkeme önüne çıkarılmadığı ve bu konuda daha fazla adım atılmadığı konusunda da sorular sormaktan kaçınmadı. Rüşvetin sadece alan değil veren tarafının da adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Özersay, adaletin tüm taraflar için eşit şekilde işlemesi gerektiğini belirtti.

Özersay’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi