İşçi Partisi’nden ihraç edilen Jeremy Corbyn, yüzde 49 ile seçildi

Birleşik Krallık İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn, partisinin kendisini ihraç etmesinin ardından ilk kez bağımsız aday olarak girdiği seçimi kazandı.

Corbyn, seçim bölgesi Islington North’ta oyların yüzde 49’unu alarak Avam Kamarası’ndaki yerini korudu.

Strazburg’daki Adalet Buluşması’nda konuşma yapan ve insan hakları konusunda tavizsiz duruşuyla dikkat çeken İşçi Partisi’nin eski lideri Jeremy Corbyn, bu kez bağımsız aday olarak kendi partisine karşı yarıştığı seçimlerden açık ara farkla birinci çıktı.

Corbyn, 2019 yılındaki genel seçimleri Muhafazakar Parti’nin kazanmasının ardından parti liderliğinden istifa etmiş, sonrasında Keir Starmer’ın başını çektiği bir grup Corbyn’i antisemitizmle suçlayarak partiden ihraç ettirmişti. Starmer ve ekibi, Corbyn’i fazla solda olmakla eleştiriyordu.

Filistinlilerin hakları konusundaki cesur duruşu nedeniyle sık sık baskıların hedefi olan Corbyn, 2015-2020 yılları arasında İşçi Partisi’ne liderlik etmiş ve 1983’ten bu yana Islington North seçim bölgesinden milletvekilliği yapmıştı.

Partisinden ihraç edildikten sonra aynı seçim bölgesinden bağımsız aday olan tecrübeli siyasetçi, İşçi Partisi’nin adayına yüzde 15 fark atarak seçilmeyi başardı.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi