Talat, Fatma Ünal’ın yargı sürecini “kıyak çekme” olarak nitelendirdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Ongun Talat, bir gece aniden yurtdışından dönen Fatma Ünal’ın yargı sürecini "kıyak çekme" olarak nitelendirdi. Talat, Mahkemelerin rutin oturum saatleri dışında oturum yapmasının eşit muamele ilkesine aykırı olduğunu belirtti ve bu durumun sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Ongun Talat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yurtdışında olduğu bilinen UBP Girne Kadın Kolları Başkanı Fatoş Ünal’ın ani dönüşü ve ardından yaşanan hızlı yargı sürecini eleştirdi. Talat, Başsavcılık ve Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) uygulamalarına yönelik eleştirilerini dile getirirken, mahkemelerin de dahil olduğu bu süreci “kıyak çekme” olarak nitelendirdi.

Talat, ilgili şahsın sabahın erken saatlerinde kimsenin ruhu duymadan Mahkeme huzuruna çıkarılmasının, eşit muamele ilkesine aykırı olduğunu belirtti. “Yargı neden böyle bir tabloya dahil olur? Savcılıktan böyle bir talep gelse bile, bu şahsın ayrıcalıklı bir muameleye tabi tutulmasının sebebi nedir?” diye soran Talat, bu durumun kamuoyunda soru işaretleri yarattığını vurguladı.

Talat, olayın özünde mahkeme tarafından teminatla serbest bırakılmasının değil, aciliyet veya güvenlik gibi özel bir gerekçe olmaksızın mahkemenin rutin oturum saatleri dışında oturum yapmasının sorgulanması gerektiğini belirtti. “Yargı, herhangi bir şahsın özel olarak kamusal itibarını gözetmekle yükümlü değildir” diyen Talat, bu durumun eşit muamele ilkesine aykırı olduğunu ifade etti.

Talat, eğer birçok hukukçunun yıllardır eleştirdiği mahkemeye getirilen zanlılara yönelik masumiyet karinesine aykırı uygulamaların düzeltilmesi yönünde yeni tedbirler alınacaksa, bunun olumlu bir adım olacağını belirtti. Ancak, bu tür ayrıcalıklı muamelelerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi