“2024 Kıbrıs-ABD ilişkilerinde kilometre taşı”

Hristodulidis, "Daha önce, iki ülke ve halkları arasındaki ilişkiler hiç bu kadar sağlam olmamıştı" dedi.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Amerika Birleşik Devletleri’nin bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla dün akşam düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Kıbrıs ile ABD arasındaki güçlü bağlara ve işbirliğine vurgu yaptı.

Hristodulidis, “Daha önce, iki ülke ve halkları arasındaki ilişkiler hiç bu kadar sağlam olmamıştı” dedi.

2024 yılının ikili işbirliği açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Hristodulidis, bu yılın daha fazla kilometre taşının önünü açacağını ifade etti.

Kıbrıs ile ABD arasında stratejik diyalog anlaşmasının önemine özellikle dikkat çeken Hristodulidis, bu anlaşmanın Doğu Akdeniz’de istikrar ve güvenliğin sağlanması yönünde iki ülkenin çıkarlarının uyumlaştırılmasının yanı sıra, ortak kararlılığın somut bir örneği olduğunu belirtti.

RIK’in haberine göre Hristodulidis ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin barış çabalarına ve 50 yıllık bölünmüşlük ve işgale son verilmesi yönündeki gayretlerine verdiği destekten dolayı ABD’ye teşekkür etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs meselesindeki kişisel elçisi Maria Angela Holguin’in, müzakerelerin 2017’de kesintiye uğradığı yerden yeniden başlatılması çabalarına da değinen Hristodulidis, bu girişimlerin önemini vurguladı.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi