ABD basını: Ailesi Biden’dan başkanlık yarışından çekilmemesini istedi

Biden, kötü geçen canlı yayın tartışmasının ardından ailesiyle Camp David'e kapanmıştı.

Gösterdiği kötü canlı yayın performansının ardından ailesinin, ABD Başkanı Joe Biden’dan 2024 seçimleri için başkanlık yarışında kalmasını istediği belirtildi.

Başkan Biden, siyasi geleceğini konuşmak için pazar günü ailesiyle birlikte Maryland eyaletindeki Camp David’e kapandı. ABD basınına göre seyahat daha önceden planlansa da, Biden’ın perşembe günü Donald Trump karşısında gösterdiği kötü canlı yayın performansının ardından ziyaretin havası değişti. Yayından sonra birçok yorumcu, medya eliti ve seçmen Biden’a adaylıktan çekilme çağrısı yapmıştı. Demokrat Parti içinde de yeni aday ihtiyacını dillendiren isimler olduğu belirtiliyor.

Biden’a Camp David’de eşi, çocukları ve torunları eşlik etti. New York Times’ın haberine göre ailesi Biden’a, ABD halkına 4 yıl daha ülkeyi yönetebileceğini gösterebileceğini ifade etti.

Habere göre ailesi Biden’ın canlı yayın tartışmasında kötü bir performans gösterdiğini kabul etse de hala kendisinin eski başkan ve Cumhuriyetçi aday Trump’ı yenmek için en iyi seçenek olduğuna inanıyorlar.

Associated Press’in haberine göre de Biden’a baskıya karşı direnip yarışta kalması için en yoğun şekilde çağrı yapanlar eşi Jill Biden ve oğlu Hunter Biden oldu. Hunter Biden, geçen hafta 2018 yılında tabanca almaya çalışırken yasa dışı uyuşturucu kullanımı hakkında yalan söylediği için hüküm giyen ilk görevdeki ABD Başkanı çocuğu olmuştu.

Çeşitli kaynaklarda yer alan haberlere göre Biden’ın ailesi, Başkan’ın danışmanlarının kendisini tartışmaya iyi hazırlamadığını söyledi.

T24

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi