Cezaevinde kötü muamele: Aileler isyan etti

Bayram için yakınlarını ziyarete giden aileler, yeni cezaevinin koşullarından şikayetçi.

Bugün Kıbrıs

Bayram için yakınlarını ziyarete giden aileler, yeni cezaevinin koşullarından şikayetçi. Gazetemize ulaşan aileler, aşırı sıcak havaya rağmen klimaların çalışmadığını ve mahkumların insan onuruna yakışmayan bir şekilde barındırıldığını söyledi.

Mahkum yakınları, gardiyanlar tarafından kötü muameleye maruz kaldıklarını da belirterek, çocuklarına götürdükleri yemeklerin aynı kaşıkla defalarca karıştırılarak bulamaç haline getirildiğini ve birçok yemeğin içeri alınmadığını söyledi. Yiyeceklerin arabada koktuğunu belirten ziyaretçiler, kılık kıyafetlerine de müdahale edildiğini ve bazı kişilerin içeri alınmadığını kaydetti.

Bugün Kıbrıs’ın cezaevi kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Cezaevi Müdürü de yetersiz gardiyan sayısı ve çalışmayan klimalardan dolayı rahatsızlığını defalarca dile getirdi. Normal zamanlarda da eksik olan gardiyan sayısı, özellikle bayram gibi açık görüş günlerinde artan ziyaretçi sayısıyla birlikte güvenlik ve düzenin sağlanmasında ciddi sorunlara yol açtığı bir kez daha ortaya çıktı.

İş atölyelerinin faaliyette olmadığı cezaevinde, suça itilen çocuklar için düzenlenen ayrı bir alan bulunmasına rağmen bu alanın kullanıma açılmadığı ve 14-21 yaş arası mahkumların aynı koğuşta tutulduğu da edinilen bilgiler arasında.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi