EL-SEN dünkü elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, Emrullah Turanlı’nın 92 milyon TL olan borcunu tahsil etmeyen KIB-TEK yönetimine seslendi: "Bu halkın öz varlığına yatırım yapın; milyonlarca borcun üzerine yatarak bu halkın parasına göz dikenlere dur deyin!"

Bugün Kıbrıs

Tuğcu, KIB-TEK’in elektrik altyapısına yeterli yatırımı yapmamasının kesintilerin ana nedeni olduğunu belirtti. “KIB-TEK yönetimi, kurumun altyapısına gerekli yatırımları yapmayarak, bu sıcak havalarda aşırı yüklenmeler sonucunda Teknecik Elektrik Santrali’nin sürekli üretim yetersizliği yaşamasına neden oluyor. Son 24 saatte 122 farklı köy, site, sınır kapısı ve tesiste elektrik kesintisi uygulanması bunun en somut göstergesidir” dedi.

EMRULLAH TURANLI’NIN 92 MİLYON TL BORCU TAHSİL EDİLEMİYOR
“Dört aylık borç yükü 92 Milyon TL’ye ulaşmasına rağmen, Emrullah Turanlı’nın işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın elektriğine zinhar dokunulamazken, vatandaş dün yine toplamda 58.6 saatlik kesinti yaşadı” diyen Tuğcu, borcun tahsil edilmemesinin adaletsiz olduğunu ve halkın bu borcun bedelini ödediğini vurguladı.

Tuğcu, Genel Müdür Dalman Aydın ve Hüseyin Paşa başkanlığındaki KIB-TEK Yönetim Kurulu üyelerine seslenerek, onların asıl sorumluluklarının halkın hizmetinde olmak olduğunu vurguladı.

Tuğcu, KIB-TEK yönetimine şu sözlerle seslendi: “Genel Müdür Dalman Aydın ve Hüseyin Paşa başkanlığındaki KIB-TEK Yönetim Kurulu üyeleri, sizin sorumluluğunuz T&T’yi ya da AKSA’yı beslemek değil, bu halk için görev ifa etmektir. Sizi o mevkilere getiren siyasilerin yelkenine rüzgar olmaktan vazgeçip, gerçek sorumluluğunuzun farkına varın!”

Yatırımların halkın öz varlığına yapılması gerektiğini belirten Tuğcu, yönetimin borçları tahsil etmeyip halkı mağdur etmesine tepki gösterdi. “KIB-TEK’e, yani bu halkın öz varlığına yatırım yapın; milyonlarca borcun üzerine yatarak bu halkın parasına göz dikenlere dur deyin!” dedi.

EL-SEN tarafından paylaşılan elektrik kesinti saatleri ve bölgeleri şöyle:

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi