Kıb-Tek çalışanları polis barikatıyla karşılaştı: Ercan’ın elektrik borcu krizi büyüyor

Borcu olan vatandaş kapıyı açmayınca polis yardımıyla içeri giren Kıb-Tek çalışanları milyonlarca lira borcu olan Ercan Havalimanı’nın elektriğini kesmek için gittiğinde karşısında polis ordusunu buldu.

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

Kıbrıs Türk Elektrik Çalışanları Sendikası (El-Sen) Emrullah Turanlı ile Kıb-Tek arasında yapılan 92 milyon liralık borç yapılandırması için varılan mutabakatı tanımadığını açıklayarak bugün saat 11.00’a kadar borç ödenmezse elektrikleri keseceğini duyurmuştu. Şu sıralar Meriç’teki trafo merkezinde bulunan kurum çalışanları karşılarında 100’den fazla güvenlik görevlisini buldu.

Sendika yetkileri yazılı emri görmek istedi, polis gösteremedi. Polislerin Kıb-Tek Genel Müdürü Dalman Aydın’ın sözlü emri ile görevlendirildiği öğrenildi. Polis yetkili personelin içeri girmesine izin vermedi. Çalışanlarla polis arasında kısa süreli itişme yaşandı.

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu, görevlerini yapmak isteyen çalışanların engellendiği gerekçesiyle polisi Polis Genel Müdürlüğüne şikayet etmeye gideceklerini ve eylemi şimdilik sonlandırdıklarını belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****