DOKTORAYI ‘BAKKALDAN’ ALMIŞ

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dr. Halil Bakkaloğlu sahte doktora diploması nedeniyle tutuklandı. Devlet hastanesinde doktorluk yapan Bakkaloğlu skandal üniversitenin yönetiminde de yer alıyor.

YOLSUZLUK ZİNCİRİ ORTAYA ÇIKTI
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) patlak veren sahte diploma skandalı, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dr. Halil Bakkaloğlu’nun tutuklanmasıyla yeni bir boyut kazandı. Skandalın merkezinde yer alan Bakkaloğlu, KSTU’den aldığı sahte doktora diplomasını Sağlık Bakanlığı ve Tabipler Birliği’ne sunarak onları da yanılttı.

HEM DEVLETTE HEM ÜNİVERSİTEDE
Dr. Halil Bakkaloğlu, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde doktor olarak görev yapmasının yanı sıra, KSTU’nun Mütevelli Heyeti Üyesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Program Koordinatörlüğü görevlerini de yürütüyordu. Ancak, bu görevlerindeki yükselişinin ardında büyük bir sahtecilik yattığı ortaya çıktı.

SAHTE NOTLARLA MEZUNİYET
Polis, Bakkaloğlu’nun KSTU’nun ağız, diş ve çene cerrahisi doktora programına 22 Şubat 2021’de kayıt olduğunu, ancak zanlının eğitim görmüş gibi gösterilmesi için sahte bir tarihle, 6 Eylül 2019’da kaydedildiğini belirtti. Bakkaloğlu’nun 4 yıl süren ve 23 ders alması gereken programda, aslında hiçbir eğitim almadan 10 Kasım 2023’te mezun edilmiş gibi gösterildiği belirlendi. Bakkaloğlu teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi