YÖDAK üyesi Hüseyin Uzunboylu’dan açıklama: “Alnım ak, başım dik”

YÖDAK üyesi Hüseyin Uzunboylu, 2013’te Mağusa Serbest Liman Bölgesi’nde kurduğu şirket ile ilgili açıklama yaptı.

Bugün Kıbrıs

Yükseköğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurulu (YÖDAK) üyesi Hüseyin Uzunboylu, gazetemizin manşetine taşınan haber ile ilgili açıklama yaptı. Uzunboylu, her türlü yasa dışı işle ilgili olarak kendisinin temiz bir sicile sahip olduğunu vurgulayarak, “Benim alnım ak ve başım diktir” dedi.

YÖDAK mevzuatının bir üyenin şirket hisselerine sahip olmasını yasaklamadığını, sadece direktörlük ve danışmanlık görevlerine izin verilmediğini belirten Uzunboylu, bu duruma rağmen üzerinde bulunan hisseleri devrettiğini ifade etti. 2022 yılında benzer suçlamalarla karşılaştığını ve o zaman suçlamalarda bulunan kişileri mahkemeye verdiğini hatırlattı.

İkinci dönem YÖDAK üyeliği için aday olmama kararı aldığını daha önce açıkladığını belirten Uzunboylu, bu görevin kendisine artık heyecan vermediğini dile getirdi. Akademik kariyerine devam etmeyi tercih ettiğini belirten Uzunboylu, “Bir profesör, kaliteli ve geniş vizyona sahipse ve kendine güveniyorsa, her yerde ve daha yüksek maddi gelirler kazanabilir” dedi ve yurtdışı üniversitelerinde öğretim üyeliği ile uluslararası projelere katılacağını belirtti.

Ayrıca, YÖDAK içerisinde rüşvet suçlamaları nedeniyle polis işlemlerinin sürdüğünü ve mahkemelerin sonuçlanana kadar herkesin masumiyet hakkına sahip olduğunu hatırlattı.

Uzunboylu, öğrencilik yıllarındaki eğitiminden bahsederek, Uğur Mumcu, Mehmet Ali Birand, Uğur Dündar, Ali Kırca gibi önemli gazetecilerden seminerler alarak mezun olduğunu vurguladı.

Kendisi hakkında ortaya çıkan iddiaların zamanlaması ile ilgili şüphelerini dile getiren Uzunboylu, “Bu konuları birileri neden 2 yıl sonra gündeme getiriyor? Gündemi benim üzerimden değiştirmeye mi çalışıyorlar, yoksa daha önce yaptıkları gibi itibarsızlaştırmaya mı devam ediyorlar?” diyerek, iddiaların arkasındaki niyetler hakkında sorularını paylaştı. Uzunboylu, kimler tarafından yapıldığına bakmaksızın, hukuk, bilim ve ahlak çerçevesinde gerekli cevapların verileceğinin altını çizdi.

YÖDAK üyesi olarak görev yaptıktan sonra hisselerini devrettiğini belirten Uzunboylu, bu süreçte bir karışıklığa izin vermediğini ve temiz bir sicili olduğunu tekrarladı. Kendisine yönelik suçlamaların asılsız olduğunu ve bu iddiaların sahiplerine karşı hukuki yollara başvurduğunu ifade etti.

Gazetemizin dünkü nüshası:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi