UZUNBOYLU YÖDAK ÜYESİ GÜNDEMDE

2019’dan beri YÖDAK üyesi olan Hüseyin Uzunboylu’nun, 2013’te Mağusa Serbest Liman Bölgesi’nde kurduğu şirketin eğitim danışmanlığı yaptığı ortaya çıktı.

Bugün Kıbrıs

GÖREVDEYKEN ŞİRKET ÇALIŞTI
“Science Park Research Organization and Consulatiton” ismiyle kurulan şirketin ismi 2019’da “Birleşik Dünya Yenilik ve Araştırma Merkezi Ltd” olarak değiştirildi ve 2020’de Uzunboylu hisselerini o zaman beş yaşında olan oğluna devretti. Şirketin direktörü de kardeşi oldu.

DERGİLERDE MAKALE YAYINLAMA
Siyasi partiler tarafından YÖDAK üyeliklerine hala atama yapılmıyor. Görev süresi Ekim ayında bittiği halde YÖDAK üyeliğe devam eden Uzunboylu’nun şirketi iddialara göre akademisyenlerin doktora alabilmesi için gerekli olan dergilerde makale yayınlanması konusunda da faaliyet gösteriyor.

SORUŞTURMAYI AVCI KAPATTI
Bir üniversiteden rüşvet aldığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan YÖDAK eski başkanı Turgay Avcı’nın, YÖDAK’ın Uzunboylu hakkındaki ihbarları değerlendirmek üzere açtığı soruşturmayı kapattığı da öğrenildi. İddialara göre makale başına 4-5 bin dolar gelir elde ediliyor ve vergisi ödenmiyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi