SESSİZ KALMAK KABUL ETMEKTİR

Halil Falyalı’nın finans müdürü Cemil Önal’ın Kıbrıs’ta dönen rüşvet ağı ile ilgili ses kayıtlarında yer alan iddiaları hakkında sessizlik sürüyor. Gazetemiz Ersin Tatar’a ulaşamazken Fuat Oktay ve Türk medyası sessizliğini koruyor.

Bugün Kıbrıs

SADECE İKİ AÇIKLAMA
Kıbrıs’ın kuzeyinde gündeme bomba gibi düşen iddialara karşı sessiz kalınamayacağını vurgulayan sadece iki açıklama yapıldı. Halkın Partisi (HP) Başkanı Kudret Özersay ve öğretmen sendikası KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, susmanın kabullenme anlamına geleceğini vurguladı.

ÖZERSAY: ÇAMURSA İZİ KALIR
Özersay, “Kimse konuşmaya cesaret edemiyor belli ki” dedi. Rüşvet ve benzeri iddiaların havada uçuştuğunu belirten Özersay, “Adı geçen ve ülkemizde görevde olan siyasiler bu iddialara cevap vermeli, yalansa yalandır demeli, kimse susmamalı! Aksi halde eğer bunlar çamursa, izi kalır” ifadelerini kullandı.

MAVİŞ: MÜDAHALE BUNUN İÇİN MİYDİ?
Maviş ise “Ersin Tatar’ın da dahil olduğu 50 milyon dolarlık rüşvet iddialarının yer aldığı haberler tüm ülkeye yayılmış durumdadır. Konuyla ilgili ismi geçenlerin ve hükümetin bu konuda kamuoyunu aydınlatması gerekmektedir. Seçimlere yapılan müdahalenin esas nedeni bir suç ağı yaratılması mıdır?” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi