FUAT OKTAY’A 50 MİLYON DOLAR RÜŞVET İDDİASI

Halil Falyalı’nın para işlerinin başındaki ‘köstebek’ Cemil Önal Hollanda’da verdiği ifadede, Özge Falyalı’nın Türkiye’deki dosyaların kapatılması için Fuat Oktay’a 50 milyon dolar rüşvet verdiğini iddia etti.

Bugün Kıbrıs

BU DAHA BAŞLANGIÇ MI?
Yurtdışında yaşayan Türkiyeli gazeteci Cevheri Güven’in yayınladığı Cemil Önal’a ait ses kayıtlarında Fuat Oktay’a pey der pey 50 milyon dolar rüşvet verildiği öne sürüldü. Cezaevindeki Önal’ın anlattıklarına göre Özge Falyalı, Fuat Oktay, Ersin Tatar ve Alihan Pehlivan bu rüşvet çarkının içinde yer aldı. Kıbrıs’ta kumar ve fuhuşa bulaşan Türkiyeli ve Kıbrıslı yetkililerin kayıtlarının ise İsrail’in elinde olduğu ileri sürüldü.

FALYALI: KAYDI DİNLEYEMEDİM
İddiaları sormak üzere telefonla ulaştığımız Özge Falyalı ailesiyle birlikte yeni yıl tatilinde olduğunu belirtti. Falyalı Bugün Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, “Çocuklarla Chritsmas tatilindeyiz. Kaydı dinleyemedim. Dinleyelim de konuşalım, az sonra sizi arayacağım. İyi yıllar dilerim herkese” dedi ancak ısrarlı mesajlarımıza rağmen geri dönüş olmadı. İddiaların odağındaki Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar ve Fuat Oktay da sessizliklerini korudu.

PEHLİVAN: BORCUM VAR
İddialarda ismi geçen gazeteci Alihan Pehlivan ise gazetemize verdiği demeçte, Özge Falyalı’nın Fuat Oktay’ı tanımadığını savundu. Önal’ın 26 Aralık’ta mahkemesi olduğunu, siyasi sığınma talebi olduğunu ve haberin bu yüzden çıktığını düşündüğünü belirtti. “Bende para olsa bankalara borcumu öderdim. Halil Abi rahmetli olduktan 45 gün sonra ayrıldım bir daha da hiçbiri ile görüşmedim. Bir iki kere Özge Hanımı hal hatır sormak için aradım o kadar” dedi.

İşte o video:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi