Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile görüştü

İki bakanın gündeminde Erdoğan ve Miçotakis'in New York'taki görüşmesi öncesi görüşmeye zemin hazırladıkları kaydedildi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile görüştü.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis, dün Türkiye’ye gelmeden önce yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in New York’ta yapılması planlanan görüşme için iki bakan olarak zemin hazırladıklarını belirtti.

Türkiye ziyaretinden önce AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Yerapetritis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis’in Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO Zirvesi çerçevesinde olumlu bir atmosferde bir araya geldiklerini, iki liderin burada Türkiye ve Yunanistan’ı tekrar uzlaşı yoluna sokmaya karar verdiklerini söyledi.

Yorgos Yerapetritis, “Hem mevkidaşımla liderlerimizin New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında yapacağı, ülkelerimiz arasında düzenli iş birliği niyetini teyit edecek bir sonraki görüşmenin zeminini hazırlamak için hem de 7 yılın ardından ilk Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısının gelecek aralıkta Selanik’te organize edilmesine hazırlanmak üzere Türkiye’yi ziyaret edeceğim” dedi.

Ayrıntılar geliyor…

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi