TDP: “Yapılan savaş çığırtkanlığına karşı barış istencimizi daha çok yükseltmeliyiz!”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Çetinkaya Sahası’nda yapılacak olan iki toplumlu 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğine katılım çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), yapılan tüm baskılara, dayatmalara, hamasi söylemlere ve savaş çığırtkanlığına karşı; insan haklarına, farklılıklara, çeşitliliklere saygının ve barış istencinin daha çok yükseltilmesi gerektiğini vurguladı, Çetinkaya Sahası’nda yapılacak olan iki toplumlu 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğine katılım çağrısı yaptı.

TDP: “TAM DA ŞİMDİ İKİ TOPLUMLU ÇALIŞMALARIN HİÇ OLMADIĞI KADAR ÇOK YAPILMASI, DEVAM ETTİRİLMESİ GEREKİYOR”
1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan TDP; her bireyin ve her canlının kendini güvende hissettiği, baskı altında olmadığı ve yok olmayla karşı karşıya bırakılmadığı bir ülke, bir coğrafya hayal ettiklerini ve bunun için de mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

TDP açıklamasında, “Her ne kadar şu an Kıbrıs’ta bir çözüm sürecinden çok uzaklaşmış durumda olsak da mücadele ve barış istenciyle iklimin değişebileceğine olan inancımız asla bitmemiştir, bitmeyecektir. Aslında tam da şimdi iki toplumlu çalışmaların hiç olmadığı kadar çok yapılması, devam ettirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞINA KARŞI BARIŞ İSTENCİNİ DAHA ÇOK YÜKSELTMEMİZ GEREKEN BİR DÖNEMDEYİZ”
TDP olarak iki toplumlu çalışmalara her zaman önem verdiklerini ve katkı koyduklarını, önümüzdeki dönemde de bunu çoğaltarak devam ettireceklerini belirten parti, bu noktada hem sivil topluma hem de barış içinde bir Kıbrıs hayali olan her kesime, siyasi partiye ve örgüte çok iş düştüğünü vurguladı.

TDP, “Yapılan tüm baskılara, dayatmalara, hamasi söylemlere, savaş çığırtkanlığına karşı; insan haklarına, farklılıklara, çeşitliliklere saygıyı, barış istencini daha çok yükseltmemiz, barış kültürünü daha çok içselleştirmemiz gereken bir dönemdeyiz” diyerek, bunun sadece toplumlararası da değil toplumun kendi içinde gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“BARIŞ İSTENCİMİZE; KİMLİĞİMİZ, RENGİMİZ, DİLİMİZ, DİNİMİZ, IRKIMIZ, YÖNELİMİMİZ YA DA NEREDE YAŞADIĞIMIZ GİBİ HİÇBİR FARKLILIĞIMIZ ENGEL DEĞİLDİR”
Tüm bu gerçekler ışığında, sendikaların çağrısına kulak vererek bu akşam saat 19.00’da ara bölgede bulunan Çetinkaya Sahası’nda yapılacak olan iki toplumlu 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğine katılım çağrısı yapan TDP, barış talebinin sadece kişinin kendi coğrafyası ile sınırlı kalmaması gerektiğine de işaret etti.

TDP açıklamasını, “Nerede yaşanırsa yaşansın, savaş ve çatışmanın acılarını kalbimizde hissedebilmeli ve tüm insanlığın ortak paydası olan ‘barış içinde yaşam’ hakkı istencini yükseltmeliyiz. Bu yüzden barış ve eşitlik talebimizi sadece kendi ülkemiz için değil aynı anda tüm dünya halkları için istemeliyiz. Bu istence; kimliğimiz, rengimiz, dilimiz, dinimiz, ırkımız, yönelimimiz ya da nerede yaşadığımız gibi farklılıklarımız asla ve asla bir engel değildir. Ülkemize ve dünyamıza barış getirmesi dileğiyle herkesin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlarız” şeklinde noktaladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi