100 NUMARA YALAN!

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 2022’de imzalanan ve 100 numaralı Resmi Gazete yer alan TC-KKTC protokolünün ‘kamu reformu’ adı altında dayattığı laiklik karşıtı maddeleri hayata geçirmek için çalışıyor.

Bugün Kıbrıs

LAİKLİK TARTIŞILIYOR
Ders kitaplarının Türkiye’de değiştirilerek dini ibareler konulmasına veliler ve öğretmenler çok sert tepki gösterdi. Laikliği tartışılır hale getiren Bakan Çavuşoğlu, dakikalarca yuhalandı. ‘Kitapların arkasındayım’ sözünü geri alan Çavuşoğlu, rahatsız olunan kısımların yeniden değerlendirileceğini açıkladı.

FAİZ SUCUOĞLU İMZALADI
Bakan Çavuşoğlu, ‘2010’da Gazi Üniversitesi ile imzalanan protokol gereği’ dese de din hizmetlerini devletin bizzat asli görevleri arasına alan ve ‘kültürel uyumlaşma’ adı altında toplum mühendisliğini kapsayan 2022 Protokolü, dönemin UBP’li başbakanı Faiz Sucuoğlu tarafından imzalandı.

TEHLİKELİ TAAHÜTLER
CTP milletvekili Ürün Solyalı, Bugün Kıbrıs’a yaptığı açıklamada Eğitim Bakanının laiklik karşıtı protokollere imza attığını belirterek, “Protokollerin içerisinde bu kadar tehlikeli taahhütler verdin hepsini de yerine getiriyorsun. Bu belgeye bağlılık yemini ettiğini düşünüyorum” dedi.

TOPLUM TEDİRGİN
Solyalı, “Laiklik hiç bu kadar yoğun tartışılmadı bu toplumda. Toplumda, aynı anda din ve vicdan özgürlüğüne saygı duymakla beraber acaba laiklik tehlikede mi duygusu var. Bu çok tehlikeli tartışmanın derhal kapatılması adına laiklik yönünde adım atılması gerekiyor” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi