Siddique, Stewart’ın Pile’de yaşanan soruna çözüm bulmak için çabalarını sürdürdüğünü belirtti

Kıbrıs'taki BM Barış Gücü (UNFICYP) Sözcüsü Alim Siddique, BM Genel Sekreteri'nin Özel Temsilcisi ve UNFICYP Başkanı Colin Stewart'ın her iki tarafla da görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti.

Pile/Pyla’daki tampon bölge konusunda varılacak uzlaşı tarafların endişelerini giderirken aynı zamanda BM’nin görev tanımına ve tampon bölge içindeki yetkilerine de saygı göstermeli.

Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) konuşan Kıbrıs’taki BM Barış Gücü (UNFICYP) Sözcüsü Alim Siddique bu noktaların altını çizdi. Yetkili BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi ve UNFICYP Başkanı Colin Stewart’ın bu konuda her iki tarafla da görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti.

Pyla’daki son olaylardan bir hafta sonra konuyla ilgili temasları sorulan Siddique, Stewart’ın taraflarla görüşmelerini sürdürdüğünü ancak kiminle görüştüğünü ve ne konuştuklarını söyleyemeyeceğini ifade etti.

Siddique, aranan şeyin “tarafların endişelerini giderirken aynı zamanda BM’nin görev tanımına ve tampon bölge içindeki yetkisine saygı duyan” bir çözüm bulmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Siddique, Stewart’ın bir çözüm bulmak için çabalarını sürdürdüğünü belirtti.

Ayrıca sahadaki durumun kesinlikle iyi olduğunu belirterek “Hiçbir değişiklik yok. Her şey sakin” dedi.

Şu anda ara bölgede ne ekipman ne de personel bulunduğunu, herhangi bir inşaat faaliyetinin de gerçekleşmediğini belirten yetkili “Her şey sakin ve BM Barış Gücü askerlerimiz sahada durumu izliyor” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi