Menendez: Pile’deki olaylardan Ankara sorumlu, Erdoğan engellemedi

ABD Senatörü ve Senato Dışişleri Komitesi Başkanı Robert Menendez güneydeki konferansta konuştu. "Türk güçlerinin Pile'deki eylemleri uluslararası hukukun kabul edilemez bir ihlalidir" dedi.

Bugün Kıbrıs

Robert Menendez, Kıbrıslı Türklerin sorumlu tutulduğu Pile’deki olayları uluslararası hukukun kesinlikle kabul edilemez bir ihlali olarak nitelendirdi.

ABD’li senatör Robert Menendez, konferansa katılmak üzere geldiği Güney Kıbrıs’ta Başkan Hristodulidis’in yanı sıra ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. RIK’in haberine göre konferansta konuşan ABD’li Senatör, “Türk kuvvetlerinin, inşa etmeye hakları olmayan bir yol inşa etmeye çalışırken uçuşa yasak bölgedeki barış güçlerine saldırdığını” kaydetti.

Menendez, “sözde devletin ve Türk güçlerinin Pile’deki kabul edilemez eylemlerinden Ankara’yı sorumlu tutarak, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bunları engellemek için kesinlikle hiçbir şey yapmadığını” belirtti.

“Kıbrıs topraklarının Türkiye tarafından işgaline” değinen Amerikalı Senatör, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve tüm uluslararası toplumun kınamasına rağmen Ankara’nın olayları “yasa dışı ve adaletsiz olarak tanımayı reddettiğini” ifade etti.

Foto: Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodolidis, Amerikalı Senatör ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez’i Başkanlık Sarayı’nda kabul etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi