CTP’li vekil Pile’ye benzer tecrit noktalarına dikkat çekti

CTP milletvekili Armağan Candan, Kıbrıslı Türklerin Pile köyünde ve Akıncılar'da, Kıbrıslı Rumların ise Kiracıköy ve Erenköy'e yakın bölgelerde tecrit durumuyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Armağan Candan, Meclis’in dünkü olağanüstü toplantısında Pile’deki olayları tırmandıran Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na yönelttiği soru sırasında önemli bir duruma dikkat çekti. Candan, Kıbrıslı Türklerin Pile köyünde ve Akıncılar’da, benzer şekilde Kıbrıslı Rumların ise Kiracıköy ve Erenköy’e yakın bölgelerde tecrit durumuyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

CTP Güzelyurt milletvekili Aramağan Candan, yaşanan bu sorunların yıllardır devam ettiğini ve bu insanların Lefkoşa’ya ulaşma veya güneye/kuzeye geçme taleplerinin olduğunu vurguladı.

Candan tarafların bir araya gelerek bu sorunu çözme zamanının geldiğini ve bu insanlara yapılan zulmün kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Candan ayrıca, bu bölgelerdeki insanların diğer geçiş noktalarından farklı bir tecrit yaşadığını ve bu durumun farkına varılması ve karşılıklı istişarelerle çözüm aranması gerektiğini vurguladı.

Candan ayrıca konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi