Baybora: “İhtiyacımız olan tek şey siyasi iradedir”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora, ülkenin içinde bulunduğu koşullardan kurtulmasının ve toplumun genel refah seviyesinin artmasının, üretime dayalı ekonomik bir yapının oluşturulması ile mümkün olacağını vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Mustafa Baybora, ülkede her geçen gün artan ekonomik krize dikkat çekerek toplumun, yüksek enflasyon ve zamlar karşısında günden güne fakirleştiğini söyledi.

Kullanılan para birimi, üretimden koparılan toplum ve kötü yönetimlerin sorunların kaynağı olduğunu belirten Baybora, “Mevcut UBP- DP- YDP hükümeti toplumun fakirleşmesi karşısında herhangi bir çare üretmemekle birlikte sadece seyirci kalmaktadır” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu koşullardan kurtulmasının ve toplumun genel refah seviyesinin artmasının, üretime dayalı ekonomik bir yapının oluşturulması ile mümkün olacağını vurgulayan Baybora, hükümetin acil olarak hayata geçirmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

  • Stabil para birimine geçilmesi gerekmektedir.

  • Enflasyonla mücadele politikalarının geliştirilmesi gerekmektedir.

  • Reel üretimin, hizmet üretiminin ve kamusal üretimin artırılması gerekmektedir.

  • Reel üretimin kooperatifçilik temelinde geliştirilmesi gerekmektedir.

  • Tüm üretim alanlarında teknolojik yatırımların yapılması gerekmektedir.

  • Çalışanların niteliklerinin eğitim aracılığı ile geliştirilmesi ve teknolojik donanımlara uyumlaştırılması gerekmektedir.

KTÖS Başkanı Baybora, acil eylem planın hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “İhtiyacımız olan tek şey siyasi iradedir” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi