Hristodulidis: “Pile’deki provokasyonlara gösterilen uluslararası tepki benzeri görülmemiş bir tepki”

Kıbrıslı Rum lider, "Türkiye'nin Pile'deki provokasyonlarına gösterilen uluslararası tepkiyi benzeri görülmemiş bir tepki" olarak nitelendirerek, "Erdoğan'a net bir yanıt verildiğini" kaydetti.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, “Türkiye’nin Pile’deki provokasyonlarına gösterilen uluslararası tepkiyi benzeri görülmemiş bir tepki” olarak nitelendirdi.

Hristodulidis, “Erdoğan’a net bir yanıt verildiğini” kaydederek, “Uluslararası toplumdan benzeri görülmemiş bir tepkinin gelmesi manidar. Bizim kendi rolümüzü, kendi yapıcı rolümüzü, meseleyi nasıl ele aldığımızı ve işgalci rejimin hangi eylemleri gerçekleştirdiğini anladıklarına inanıyorum. Müzakerelerin yeniden başlaması için çalışmaya devam edeceğiz çünkü yalnızca müzakerelerin yeniden başlaması bizi bu anormal durumun sona ermesine, kurtuluşa, vatanımızın yeniden birleşmesine götürecektir” dedi.

Diasporadaki Kıbrıslılar Konferansı’nın dünkü açılışında konuşan Kıbrıslı Rum lider ayrıca Ekim ayında yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Avrupa Konseyi toplantılarını da Kıbrıs Sorunu ve Avrupa-Türkiye ilişkileri açısından önemli dönüm noktaları olarak nitelendirdi.

Lefkoşa’da düzenlenen konferans yarın tamamlanacak. Yarının konuşmacıları arasında ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez de yer alacak.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi