“UBP-DP-YDP İktidarında; tüccarlara haksız kazançlar, sermayedarlara vergi afları, yandaşlara kıyaklar, halkımıza ise zamlar ve yoksulluk reva görülmüştür”

Kıbrıs Türk Amme Memurları (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, hükümetin yaptığı zamların ve atama politikalarının halkı mağdur ettiğini, liyakat ilkesini göz ardı ederek yandaşlarına avantajlar sağladığını vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Amme Memurları (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin temel tüketim maddelerine yaptığı zamları eleştirerek, halkın alım gücünün gün geçtikçe erimeye devam ettiğini söyledi.

Ekonomik krizin olumsuz etkilerinin altını çizen Bengihan, dar ve sabit gelirli kesimlerin hayat şartlarının her geçen gün zorlaştığına dikkat çekti.

Birçok ailenin temel gıda maddelerini alamaz hale geldiğini belirten Bengihan, sağlık, eğitim ve ulaşım harcamalarının da katlanarak arttığını vurguladı. En son olarak tüp gaz zammına değinen Bengihan, bir ay içinde yapılan 90 TL’lik zammın halkı mağdur ettiğini söyledi.

KTAMS Başkanı, hükümetin zamlar konusunda sınırı aştığını ve bu durumun halkı yoksulluktan hızla açlığa doğru sürüklediğini ifade etti.

Bengihan’ın açıklaması şöyle:

“Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle çalışanların, emeklilerin, dar ve sabit gelirli kesimlerin alım gücü günden güne erimekte, hayat şartları giderek zorlaşmaktadır.

Birçok aile et, süt, sebzeye, meyve gibi temel gıda maddelerini evine götüremez durumdadır. Sağlık, eğitim, ulaşım harcamaları katlanarak artmaktadır. Çalışanların, dar ve sabit gelirli kesimlerin hayat pahalılığı altında ezilmemesi için hükümet acilen tedbir alması gerekirken aksine her gün yeni zam kararları alınmaktadır. Dün yine “Azami satış fiyatı” belirleme adı altında on kiloluk tüp gaza 50 TL zam yapılmıştır. Zamlar daha önce 3 TL 5 TL yapılırken; 18 Temmuz’da tüp gaza 40 TL, 22 Ağustos’ta 50 TL zam yapılmıştır. Yani bir ay içinde tüp gaza 90 TL zam yapılmıştır. Hükümet zamlarda insaf sınırını aşmıştır. Halkımızın büyük çoğunluğu yoksulluktan hızla açlığa doğru sürüklenmektedir.

Halkımız yoksullukla, açlıkla karşı karşıya iken müdür, müsteşar atamaları hız kesmeden devam ediyor. Bu konuda o kadar ileri gidildi 17 Ağustos tarihinde İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanan kişi beş gün sonra bu görevden alınıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığına atanmıştır. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Kamuda verimliliğin esası olan liyakat ilkesi hiçbir dönem bu kadar ayaklar altına alınmamıştır. Kamu yararını gözetmek yerine yandaşlara makam yaratma öncelik olmuştur.

UBP-DP-YDP İktidarında; tüccarlara haksız kazançlar, sermayedarlara vergi afları, yandaşlara kıyaklar, halkımıza ise sadece zamlar ve yoksulluk reva görülmüştür. Halkımız günü geldiğinde bunun hesabını mutlaka soracaktır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi