‘Girne Çatalköy İmar Planı’ revize süreci başladı

Girne – Çatalköy İmar Planı'na ilişkin 2018'de başlatılan ve beş yılını tamamlayan sürecin revizyonu için karar alındı; alt yapı sorunlarına çözüm odaklı adımların atılması hedefleniyor.

Bugün Kıbrıs

Girne – Çatalköy İmar Planı’na ilişkin 2018’de yürürlüğe giren ve beş yılını tamamlayan planın revize süreci için karar alındı. Bu karar, Girne Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Basın toplantısına Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Çatalköy – Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan ve Girne Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Toplantıda süreçle ilgili bilgilendirme yapıldı ve değerlendirilmesi gereken konular hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Şenkul, 23 Ağustos Çarşamba itibarı ile 2018’de yapılan Girne – Çatalköy İmar Planı revize sürecinin başlatılacağını belirtti. Temel amacın bölgede yaşanan alt yapı sorunlarına çözüm getirmek olduğunu vurgulayan Şenkul, yapılan ve yapılacak yatırımların altyapı yeterliliği konusunda hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizdi. Bölgede gelişimin desteklenmesi için Doğu Çevre Yolu’nun hayati öneme sahip olduğuna değinen Şenkul, altyapı destekli gelişmelerin önemine dikkat çekti.

Girne – Çatalköy İmar Planı’nın 2018 Şubat’ta yürürlüğe girdiğini belirten Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, beş yıllık sürenin dolmasıyla revizyon sürecinin başlatılmasının gerekliliğini vurguladı.

Çatalköy – Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok ise beş yıl içerisinde yaşanan değişikliklere dikkat çekerek, bu değişikliklere hızlı bir şekilde yanıt verilmesi gerektiğini ifade etti ve kamusal yararın gözetilerek önümüzdeki beş yılın planlanmasının önemine vurgu yaptı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi