El-Sen: “İfade özgürlüğüne darbe kabul edilemez!”

Kıbrıs Türk Elektrik Kuru Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu yaptığı yazılı açıklamada, gazeteci Ali Kişmir'e destek belirtti.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Elektrik Kuru Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı gazeteci Ali Kişmir hakkında açılan ceza davasına tepki gösterdi. Kişmir’in “Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nı hedef gösteren bir yazı yazdığı ve kurumun manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif ettiği” gerekçesiyle 10 yıla kadar hapsi istenen dava, El-Sen tarafından ifade özgürlüğüne yönelik bir darbe olarak nitelendirildi.

Ahmet Tuğcu, “Düşünce ve ifade özgürlüğü ülkemizde Anayasa tarafından güvence altına alınan bir hak olduğu gibi, demokrasinin de vazgeçilmez bir gereğidir.” ifadelerini kullandı. Tuğcu, El-Sen olarak Kişmir hakkında açılan davanın yakından takip edileceğini ve basının halkı bilgilendirme görevini özgürce yerine getirebilmesinin önüne konan her türlü anti-demokratik engele karşı yürütülecek mücadelede destek olacaklarını belirtti.

Bu dava, basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti konularında endişelere yol açarken, çeşitli sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alıyor. El-Sen’in bu konudaki tavrı, demokratik değerlerin ve basın özgürlüğünün korunmasına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi