Solyalı: “Basın üzerinde, herhangi bir şekilde baskı kurulması kabul edilemez!”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Ürün Solyalı, Askeri Suç ve Cezalar yasası altında 26. Madde ile gazeteci Ali Kişmir ve tüm basın emekçileri üzerinde ceza davası yoluyla baskı kurulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Ürün Solyalı, düşünce, ifade ve haberleşme özgürlüklerinin modern toplumların vazgeçilmez temel hakları olduğunu belirtti ve gazeteci Ali Kişmir’e karşı açılan davayı ve basına kurulmaya çalışılan baskıyı kabul edilemez bulduğunu açıkladı.

Solyalı, Askeri Suç ve Cezalar yasası altında 26. Madde ile Gazeteci Ali Kişmir ve tüm basın emekçileri üzerinde ceza davası yoluyla baskı kurulmasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti. Solyalı, ayrıca bu baskının yasal değişiklik denemeleri ile de görüldüğünü ve bunların halk tarafından püskürtüldüğünü belirtti. Solyalı, “Kıbrıslı Türklerin iradesine müdahale edenler ve buna davet çıkarıp alkış tutanlar bu ceza davası ile aklanmış mı olacak. Asla!” dedi.

İfade özgürlüğünün demokratik toplumun esaslı temellerinden biri olduğunu vurgulayan Solyalı, devletin bu hakkın kullanılabilmesi için sorumluluk yüklemesi gerektiğini kaydetti ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi