Erhürman sordu Taçoy sessiz kaldı: “Sosyal Hizmetler yetkilerini neden Türkiye’deki vakıflara devrediyor?”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy'un, Sosyal Hizmetler alanında Türkiye ile imzaladığı protokol Meclis'te tartışma yarattı.

HABER MERKEZİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy’un bugün yaptığı konuşmada Meclisin bilgisine getirdiği TC hükümeti ile imzalanan “Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Alanında İşbirliği Yapılmasına” dair protokol tartışmalara neden oldu. Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın, “Sosyal Hizmetler yetkilerini neden Türkiye’deki vakıflara devrediyor?” sorusunun yanıtsız kaldığı oturumda, Erhürman konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Siz burada sosyal yardım konusundaki hedef kitlenin belirlenmesini ben yapamıyorum diyorsunuz. Yani siz kendiniz yapamıyorsunuz, kendi vakıflarınız aracılığı ile de yapamıyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti merkezi idaresinden ve sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarında da birileri gelecek ve bu memlekette sosyal yardım konusundaki hedef kitleyi belirleyecek.

E sormazlar mı size ‘Siz ne yaparsınız? Bu bakanlık neden var?’

Yasalar aracılığıyla yapamadınız, protokoller aracılığı ile bakanların yetkilerini bir bir arındırıyorsunuz. O zaman size ne gerek var?

Son dönemde bu kaçıncı? Bu memlekette gittikçe bakanlıkların yetkileri boşaltılıyor, Meclis’in de yetkisi boşaltılıyor. İdarenin yasadaki işlevleri, protokoller aracılığıyla Meclis’te sadece bilgiye getirmek suretiyle devrediliyor. Meclis ‘Yasayla kurulur ve işlevleri de yasayla belirlenir’ yetkisinden soyulmaya başlandı. Bu kabul edilir değil.

Her Türkiye’ye giden bakan cebinde üç tane protokol ile gelecek biz de burada sohbetini yapacağız, bakanlıklar yetkilerinden arınacak, kamu görevlileri yetkilerinden arınacak, senin yapman gereken işleri onlar yapacak sen de orada kurum kurum oturacaksın. Durum budur!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****