Yavaş ve İmamoğlu ziyaretinden sonra Akşener toplantıya katıldı

İttifakın ortak Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı toplantı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımı ile başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meral Akşener ile bir araya geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada, Akşener’in Yavaş ve İmamoğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcıları olmaları önerisini sunduğunu bildirdi.

Akşener’siz yapılacağı düşünülen Millet İttifakı toplantısı, İYİ Parti liderinin katılımıyla başladı. Akşener toplantıya katılmak üzere, Saadet Partisi Genel Merkezi’ne gitti.

Cumhuriyet’in haberine göre, Saadet Partisi’nin ev sahipliğindeki toplantının ardından, ittifakın ortak Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak. O ismin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması bekleniyor.

Millet İttifakı’nın İYİ Parti dışında kalan 5 siyasi partisi, Saadet Partisi ev sahipliğinde cumartesi günü toplandı. 4,5 saat süren toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, “Hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz kaybedeni olmayan bir zaferdir” denilerek, cumhurbaşkanı adayının ve geçiş süreci yol haritasının daha önce kararlaştırıldığı gibi 6 Mart Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****