Adana’dan Kıbrıs’a kaçan Hasan Alpargün Lefkoşa’da tutuklandı

İçişler Bakanı Ziya Öztürkler Bugün Kıbrıs'a yaptığı açıklamada, 6 Şubat depreminin ardından Kıbrıs’ın kuzeyine kaçan ve Adana’da 50 kişinin ölümüne neden olan apartmanın sahiplerinden Hasan Alpargün'ün Lefkoşa'da tutuklandığını doğruladı.

HABER MERKEZİ

Bugün Kıbrıs’a açıklama yapan İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Adana savcılığının talebi doğrultusunda ihraç kararını birkaç saat önce imzaladığını, şahsın gemi ile bu akşam Mersin’e gönderileceğini belirtti. Oğul ve eş ise dün gece Mersin’e kaçmıştı.

Gün içerisinde Mersin’e kaçtığı söylenen Baba Alpagün Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri tarafından tutuklandığı belirtildi. Anadolu Ajansı’nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda “Depremden etkilenen Adana’da yıkılan bazı binaları inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da gözaltına alındı” denildi.

Milliyette yer alan bilgiye göre ise Alpargün’ün 990 bin dolar, 890 bin euro, 500 bin TL Türkiye’den transfer etmeye çalıştığı, ayrıca Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın almaya çalıştığı iddia ediliyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****