Biden: Elon Musk’ın başka ülkelerle ilişkileri incelenmeye değer

Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformun en büyük ikinci yatırımcısı Suudi Arabistanlı yatırım şirketi olmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter’ın yeni sahibi, dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın başka ülkelerle ilişkilerinin “incelenmeye değer” olduğunu söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, katıldığı basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden’a Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın “ulusal güvenliğe bir tehdit olduğunu düşünüp düşünmediği” ve Twitter’ı Suudi Arabistanlı bir holdingle satın almasının ABD hükümeti tarafından incelenmesinin incelenip incelenmemesi gerektiği soruldu.

ABD Başkanı Biden, “Bence Elon Musk’ın başka ülkelerle ortaklığı ya da teknik ilişkisi incelenmeye değer. Uygunsuz bir şey yaptığını söylemiyorum. İncelenmeye değer diyorum” dedi.

Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından Orta Doğu’nun en zengin yatırımcılarından Suudi Prens Alwaleed bin Talal ve yatırım şirketinin platformun en büyük ikinci yatırımcısı olduğu ortaya çıkmıştı.

Senato Finans Komitesi’nden iki ABD’li senatör, geçen hafta Twitter satışının incelenmesi çağrısında bulunmuştu.

Musk’ın Twitter’ı satın alması sonrası internet üzerinde ifade özgürlüğünü kontrol altına almaya çalışan ülkelerden baskıyla karşılaşabileceği endişeleri oluşmuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi