Oktay ‘sopa’ gösterdi

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "toplu açılış ve proje lansman töreni"nde yaptığı konuşmada, külliyeyi eleştirenlere yönelik “Çok net ifade ediyorum, bunu zorlaştırmaya çalışanlar karşılarında KKTC ve TC devletini bulur” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı “toplu açılış ve proje lansman töreni”nde külliyeyi eleştirenlere yönelik “Çok net ifade ediyorum, bunu zorlaştırmaya çalışanlar, karşılarında KKTC ve TC devletini bulur” dedi. KKTC’de yaşayan her bir vatandaşın ve TC destekli her projenin destekleyicisi konumunda olunması gerektiğinin altını çizen Oktay, “Süreçleri geciktirici eylemlerden kaçının” uyarısında bulundu.

Kaçak külliyenin yapılacağı alanı da ziyaret eden Oktay’ın ziyareti sırasında, yerel basının içeri alınmadığı bildirildi.

Proje ile ilgili sunumun ardından konuşan TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi ile Millet Bahçesi Yerleşkesi Projesi’ni “egemen ve iki eşit devlet siyasetinin ete kemiğe bürünmüş hali” ve “bugün ve yarına dair bir mühür” olarak niteledi.

Oktay, “Kıbrıs Türkü’nün vuracağı bu mührün biz de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sonuna kadar yanında olacağız ve bu mühür vurulacaktır” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi