Nuris’in açıklamaları yalanlandı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, güneydeki İçişleri Bakanı Nuris’in, mülteci kampında 1100 göçmende HIV virüsü tespit edildiği yönündeki açıklamasını yalanladı. Rakamın genel toplam olduğu belirtildi. Nuris özür diledi.

HABER MERKEZİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Kıbrıslı Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris’in Pournara mülteci kampında 1100 göçmende HIV virüsü tespit edildiği yönündeki açıklamalarını yalanladı.

“İddia edilen istatistikler tamamen yanlıştır” denilen açıklamada HIV ile yaşayan toplam insan sayısının 1100’ü geçmediğini, yeni tanı sayısının yılda yaklaşık 150 ila 170 arasında olduğu belirtildi.

Bakanın açıklamalarının yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın artmasına katkıda bulunduğu belirtilirken, zaten savunmasız durumda olan insan gruplarını ve kronik hastaları damgaladığı için kabul edilemez olarak nitelendirildi.

Nuris, STK’lar ve ana muhalefet partisinin suçlamalarına yanıt olarak korku, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı yaratma niyetinde olmadığını söyleyerek yanlış bilgilendirme için özür diledi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi