Halkın Partisi hız kameraları konusunda polise başvurdu

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Ünal Üstel ve Erhan Arıklı'nın bir buçuk yıldır tahsil edilmeyen kamera cezaları nedeniyle oluşan kamu zararı konusunda ihmali olup olmadığının soruşturulması için polise başvuru yaptıklarını söyledi.

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, HP Yolsuzluklara Karşı Mücadele Birimi’nin çalışması sonucunda hız kameralarıyla yazılan cezaların son bir buçuk yıldır tahsil edilmiyor olmasıyla ilgili olarak bu sabah Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurduklarını ve gerek Ünal Üstel gerekse Erhan Arıklı hakkında ihmalleri nedeniyle oluşan kamu zararı konusunda polis soruşturması yapılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Özersay açıklamasında “gerek Ceza Yasası gerekse Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasasına göre suç işlendiğini düşünüyoruz, ihaleye çıkmayarak ihmalleri sonucunda sebebiyet verdikleri bu zararı Halkın değil bu siyasilerin ödemesi gerektiği çok açıktır. Devleti zarara uğrattılar ve bunu göz göre göre ihmalleriyle yaptılar. Bu konunun üzerine gideceğiz ve kamuoyuna da düzenli olarak bilgi vereceğiz” dedi.

HP lideri Kudret Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu sabah Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurduk. İhaleye çıkmayarak hız kameralarıyla bağlantılı cezaları BİR BUÇUK YIL boyunca tahsil etmedikleri, bu süre zarfında yüksek enflasyon nedeniyle devlet gelirlerinden kayıplar yaşanmasına neden oldukları, Maliye’nin daha fazla ve çok daha yüksek faizle borçlanmasına sebebiyet verdikleri, yani KAMU ZARARI oluşmasından sorumlu oldukları iddiasıyla gerek GAYRİMEŞRU ATAMA hükümetin Ulaştırma Bakanı gerekse hükümetin başı olarak Başbakanın İHMALİ nedeniyle şikayetçi olduk, haklarında soruşturma yapılmasını talep ettik. Bize göre bir yandan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası, diğer yandansa Fasıl 154 Ceza Yasası hükümlerine göre suç işlendiği açıktır. Bu ZARARI Halk DEĞİL, bu zarara ihmalleriyle sebebiyet veren SÖZDE yöneticiler ÖDEMELİDİR! Bu şikayet dilekçemizin takipçisi olacak ve daha öncekilerde olduğu gibi kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Kötü yönetimin ve rezilliklerin üzerine gitmeye #devam”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi