Üst-El hükümetinin son faşizan uygulaması: Serhat İncirli’nin DAÜ’deki işine son verildi

KTAMS, gazeteci Serhat İncirli’nin Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki görevine son verilmesi sebebiyle DAÜ Yönetimini kınadı.

HABER MERKEZİ

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, UBP-DP-YDP Hükümetinin kurulduğu günden beri baskıcı ve faşizan uygulamalarla muhaliflerini sindirmeye çalışarak kendilerine dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Güven Bangijan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Gazeteci Serhat İncirli’nin Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki görevine son verilmesi faşizan uygulamaların son örneğidir. İlk icraatlarından biri düşünce ve basın özgürlüğünü ortadan kaldıracak sansür yasasını meclise getirmek olan UBP-DP-YDP Hükümeti’nin muhalif gazetecileri susturmak için bu tür yollara başvurması bizler için sürpriz değil. Ancak devlet kurumlarını babalarının çiftliği gibi yönetmeye kalkanlara hatırlatmak isteriz ki kendileri oralarda gelip geçicidir.

Asıl olan demokrasi ve kurumlarımızdır. Faşist ve antidemokratik bir anlayışla korku imparatorluğu yaratarak muhaliflerini sindirmeye çalışan UBP-DP-YDP Hükümetini ve onun bir parçası olan DAÜ Yönetimini şiddetle kınar, ülkemizde demokrasinin katledilmesi karşısında sessiz kalmayacağımızı vurgularız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi