ABD uçağının ‘penis rotası’ gündem oldu

FligtRadar24 internet sitesinin kaydettiği görüntülerde, uçağın Kıbrıs'ın doğusunda Suriye yakınlarında 'penis' şeklinde figür çizdiği görüldü.

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçağın Rusya’ya ait bir askeri üs yakınlarında gökyüzüne ‘penis’ çizdiği iddia edildi. Sözcü, “Pilotun da birimimizin de böyle bir niyeti yoktu” dedi.

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçağın, Suriye’de Rusya’ya ait bir askeri üs yakınlarında gökyüzüne ‘penis’ çizdiği iddiası gündem oldu.

Duvar gazetesinde yer alan habere göre, FligtRadar24 internet sitesinin kaydettiği görüntülerde, uçağın Kıbrıs’ın doğusunda Suriye yakınlarında ‘penis’ şeklinde figür çizdiği görüldü. Görüntü sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılırken, ABD’den resmi açıklama geldi.

Birden fazla rotada ilerledi
ABD Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yüzbaşı Ryan Goss, olayın ‘kasti olmadığını’ söyledi. “Pilotun da birimimizin de böyle bir niyeti yoktu” diyen Goss, şöyle konuştu:

“Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren KC-135 Stratotanker (RAKE71), görev sırasında birden fazla farklı uçuş rotasında ilerledi. Bu ayarlamalar ve hareketler özellikle yapılmış gibi görünüyor olabilir. Ancak pilotun da birimimizin de böyle bir niyeti yoktu. Biz bunu araştırmaya devam ederken, USAFE-AFAFRİKA, AMC [Hava Hareketliliği Komutanlığı] ve Hava Kuvvetleri, en yüksek profesyonellik ve havacılık standartlarını korumaya devam edecek.”

Hava Hareketlilik Komutanlığı’nın üst düzey sözcüsü Hava Kuvvetleri Albay Damien Pickart ise olayla ilgili ayrıntılar için mürettebatın sorguya çekildiğini ancak uygunsuz bir durum görmediklerini belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi