AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilgili açıklaması parti içinde tepki çeken AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı.

Özkan, katıldığı bir yayında ‘Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu.’ ifadelerini kullanmıştı.

Cahit Özkan’ın bu açıklamalarına, AKP Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepki göstermişti. Çelik, ‘Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir’ demişti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi