Sucuoğlu görevi aldı

UBP Başkanı Sucuoğlu bugün 11.00'de Cumhurbaşkanlığına giderek hükümet kurma görevini aldı.

HABER MERKEZİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Başkanı Faiz Sucuoğlu, hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanlığından aldı. Sucuoğlu saraydan çıktığı sırada yaptığı açıklamada, istikrarlı bir hükümet kurma çalışmalarının olduğunu ve bu çalışmaların devam edeceğini söyledi. Bütün partilerle eşit mesafede olduklarını belirten Sucuoğlu, yirmi yedi sayısının hükümette istikrarı sağlayamayacağı görüşünü dile getirdi.

Sucuoğlu açıklamasının devamında, “Hedefimiz, hem sayı hem uyum bakımından 5 yıllık görev süresini tamamlayacak bir hükümet kurmaktır. Biz hep siyasi istikrar dedik, tek başına iktidar dedik ama halkımızın takdiri de UBP’nin 24 milletvekilliği oldu. 24 sayısı ile tek başına iktidar olmaz. O yüzden ikili ya da alternatif formüllerle on beş günü beklemeden olumlu veya olumsuz kararımızı vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

UBP Başkanı Sucuoğlu, gazetecilerden gelen bir soruya cevaben, “Bugün saat birde “bir parti başkanı” ile görüşeceğim, bizim de komite toplantımız olacak. Partilerin heyetlerinin görüşmeleri ise yarın sabahtan itibaren başlayacak.” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi