Girne’deki “projeye” bir de denizden bakın…

Girne'deki tartışmalı projenin yarattığı tahribat denizden görüntülendi. Fotoğrafçı Yıltan Taşçı teknede çektiği fotoğrafı paylaşarak betonlaşan Girne'nin halini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABER MERKEZİ

Girne’deki tartışmalı projenin yarattığı tahribat denizden görüntülendi. Fotoğrafçı Yıltan Taşçı teknede çektiği fotoğrafı paylaşarak betonlaşan Girne’nin halini gözler önüne serdi.

Fotoğrafçı Yıltan Taşçı’nın paylaşımı şu şekilde:

“74 DÖNÜMLÜK OYUK
Tarih 3 Ağustos 2021 Salı… Teknede gidiyoruz. Betonlaşan Girne’nin fotoğraflarını çekiyorum. Bir ara, betonların arkasında dağdaki bir oyuk gözüme takılıyor. Hemen basıyorum deklanşöre. Sonra çektiğim fotoğrafı büyüterek inceliyorum.

GKK’nın Maliye Bakanlığı’na, Maliye Bakanlığı’nın Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne, onların da GKK’dan subay ve astsubayların oluşturduğu Güven Yapı Ltd’e 49 yıllığına kiralanmak üzere devrettiği milyonlarca sterlin değerindeki 74 dönümlük arazi bu! Ordu mensuplarının moral ve motivasyonunu yükseltmek için 105 dubleks konutlu, restoranlı, havuzlu bir site yapımı için inşaatın sürdüğünü fotoğrafı büyütünce görüyorum.

Ganimet sarhoşluğu sürüyor hâlâ! (Bakanlar Kurulu, Güven Yapı Ltd’e kiralanan araziyi iptal ettiğini dün duyurdu.)”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****