Amsterdam Belediye Başkanı şehrin köle ticaretindeki rolü nedeniyle özür diledi

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Amsterdam’ın sömürge köleliğinin ticari sistemine ve dünya çapında köleleştirilmiş insanların ticaretine aktif katılımı nedeniyle özür diledi.

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Hollanda’nın başkentinin köle ticaretindeki rolü nedeniyle özür diledi. Halsema, kölelik tarihi nedeniyle Hollanda’da resmen özür dileyen ilk belediye başkanı oldu. Hollanda’da Utrecht, Lahey ve Rotterdam belediyeleri de benzer bir adım atmayı planlıyor.

Hollanda İçişleri Bakanı Kajsa Ollongren de, kölelik tarihi ile ilgili olarak ulusal çapta özür dilenmesi konusunda kapıyı araladı.

Ollongren, kurulacak yeni hükümete, bu konuda adım atma çağrısı yaptı.

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, 1 Temmuz Köleliğin Kaldırılması Ulusal Anma Günü nedeniyle Amsterdam’da düzenlenen toplantıda, “Belediye yönetimi adına, Amsterdam Şehir Konseyi’nin, sömürge köleliğinin ticari sistemine ve dünya çapında köleleştirilmiş insanların ticaretine aktif katılımı nedeniyle özür dilerim” dedi.

Yeşil Sol Partili Amsterdam Belediye Başkanı Halsema şimdi yaşayan tek bir Amsterdamlının bile, kölelik geçmişi için suçlanamayacağını söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****