KAMU-SEN hükümeti istifaya çağırdı

KAMU-SEN yaptığı açıklamada, yapılan zamlar dolayısıyla halkın yoksullaştığını söyleyerek hükümeti istifaya çağırdı.

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), hükümeti, zamları geri almaya çağırdı.

Kamu-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, zamların geri alınmaması halinde gelecek tepkilere hazırlıklı olunması gerektiği dile getirildi.

Akaryakıt zammının elektrik fiyatlarına ve tedarik zincirine etki edeceği dile getirilen açıklamada, halkın yoksullaştığı kaydedilerek, hükümet istifaya çağırıldı.

KAMU-SEN’den yapılan açıklma şöyle:

“Hani herşeyi ucuzlatacaktınız, alım gücünü artıracaktınız!!!

Benzine yapılan 45 kuruşluk zam ile litre fiyatı 7 liraya dayanan benzin doğal olarak elektrik fiyatlarına ve özellikle tedarik zincirinin etkilenmesi nedeniyle de tüm gıda maddelerine yansıyacaktır. Alım gücünü artırmayı hedefleyen ve hükümeti kuranların vatandaşa zulümden başka verecek birşeyi kalmamıştır. Bu hükümet, et tüketmeyi artık hayal etme noktasına getirdikleri vatandaşın ekmeğine bile zam yaparak, vatandaşın ekmeğine bile göz diktiğini, halkı yoksullaştırdığını ortaya koymaktadır. Halkın faydasına artık birşey yapamayacak olan bu hükümetin şu andan itibaren istifa etmesi elzem ve kaçınılmazdır.

Ülkede her şeye zam yaparak fakirleştiren ve yoksullaştıran bu zihniyet, ekonomiyi zam yaparak düzeltmeye çalışmakla, diğer yandan alım gücünü dengeleyen Hayat Pahalılığını durdurma adına yasa çalışmaları yapmakla ülkeyi enkaz haline getirmişlerdir. Bazı kesimleri üzmemek için vergilerini bile tam anlamıyla toplayamayan (toplamayan), ancak açığı kapatmak için sözde yasa çalışmaları adı altında farklı hesaplarla başka yerlere göz dikenler günü geldiğinde şaştıkları o yola geri döneceklerdir.

Hükümetin, yapılan bu zamların geri alınmasını, aksi taktirde gelecek olan tepkilere hazırlıklı olmalarını kamuoyuna duyururuz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi