Atun: “Milletvekilleri bakanlığa tabi değildir, telkin yok, uygun gördüm önerdim”

Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu ve UBP Grup Başkanvekili Özdemir Berova'nın "haberim yok" dediği, ilahiyat bölümlerini yasal statüye kavuşturmak için değişiklik önerisini veren UBP Mağusa milletvekili Sunat Atun konuştu.

HABER MERKEZİ
UBP Mağusa milletvekili Sunat Atun’un, ilahiyat bölümlerini yasal statüye kavuşturmak amacıyla eğitimle ilgili üç yasaya değişiklik önerisi hazırlamasına Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun ardından UBP Grup Başkanvekili Özdemir Berova’dan da tepki geldi. UBP’nin önde gelen isimlerinin haberi olmadan atılan adım kurultay öncesi tepkiye neden oldu. UBP Mağusa milletvekili Sunat Atun, Bugün Kıbrıs’a konuştu. Atun, milletvekillerinin bakanlıklara bağlı olmadığını, öneri verme hakkına sahip olduğunu, kendisinin de bu haktan yararlandığını söyledi. Atun ayrıca Türkiye’den telkin mi sorusuna, “siyasi hayatımda telkin aldığımı hatırlamam, tamamen benim hassasiyetimdir” dedi. Atun ayrıca UBP Kurultayında aday olup olmadığı sorusuna, “şimdilik öyle bir kararım yok. Her milletvekilinin etrafında onu başkan görmek isteyen bir çevresi vardır” dedi.Atun’un açıklamaları şu şekilde:

“GEREKSİZ SİYASİ GÜNDEMLERE ALET ETMETE ÇALIŞIYORLAR”
“Milletvekili yasama organının bir üyesidir. Haliyle iç tüzükte milletvekilinin yetkileri net şekilde yazılıdır. Milletvekili kendisi yasa önerisi verebilir. Ben de geçmişte farklı farklı arkadaşların hatta bakan arkadaşların bile bakanlar kurulundan geçirmeden tasarı sunduklarına şahit oldum. Bakanlıklar yürütme ve icraat alanlarıdır. Bir milletvekili bir bakanlığa tabi değil dolayısıyla bu konu üzerinde hassasiyet duyduğum ve uzun zamandır yapılması gereken bir düzenlemeydi, ben de değişiklik önerisi olarak gerekli gördüm ve vekil olarak bu imkanı kullandım, konu meclise intikal etti. Kendi gereksiz siyasi gündemlerine alet etmeye çalışanlar var. Hepimizin derdi ülkemiz insanımız.”

“YASAL DÜZENLEME İLE NETLİK KAZANMAYA İHTİYACI VAR”
“İlahiyat kolejinin yasal zemini sürekli olarak tartışmalı halde tutuluyor. Yasal düzenleme ile netlik kazanma ihtiyacı vardır. Yasal zeminin olup olmadığına ilişkin tartışmalardan çıkması gerekiyor. On yıldır devam eden çocuklar, çocuklarını gönderen aileler var. Bu insanları göz göre göre bu endişenin altında tutmak doğru bir şey değil devleti yönetenlere bunu ortadan kaldırmak düşer.”

TÜRKİYE’DEN TELKİN Mİ GELDİ?
“Zorda kalmadım, hiçbir şekilde bana telkin gelmiş değil. Bunun altını çizmek isterim, siyasi hayatımda da siyasi telkin aldığımı hatırlamıyorum. Geçmişte de dönem dönem bana eleştiriler yöneltildi. Ortada duran ve devlet yönetiminde olanların çocuklar ve ailelerin tedirginliğini ortadan kaldırılmasını gerektiren bir durum vardır. Buna yönelik bir hassasiyetim vardır. Eski birkaç bürokrat arkadaştan görüş alarak tamamen kendi inisiyatifimle bunu hazırladım. Tek başıma kalsam da bunun mücadelesini vereceğim.”

“ŞUAN ADAY DEĞİLİM”
UBP Kurultayında başkanlığa aday olup olmayacağı sorulan Atun, şuan böyle bir kararı olmadığını, zamanın ne göstereceğini bilemeyeceğini belirtti. Atun, “yarışlı bir kurultay olacak. Her milletvekilinin etrafında az ya da çok onu başkan olarak görmek isteyen bir çevresi var” demekle yetindi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****