Kanber: İşbirliği önemli ama yok sayılmaya karşıyız

Gaziantep Büyükşehir Belediye’sinin Mağusa’ya meslek ve sanat edindirme kurslarının verileceği bir merkez açmayı planladıklarını açıklamasına Ensaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber'den yanıt geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak Kıbrıs’ın Kuzeyindeki ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediye’si olarak Mağusa’ya meslek ve sanat edindirme kurslarının verildiği bir merkez açmayı planladıklarını, bu merkez için yer seçtiklerini ve tamir işlerini başlatacaklarını söyledi. Toprak, merkezle ilgili Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile de görüşüldüğünü ve Mağusa’daki bir spor tesisinin eksikliklerini giderip, bakım onarım işleri için çalışma yapılacağını belirtti.
Osman Toprak açıklamada, “Meslek ve sanat edindirme kurslarının verildiği bir merkez açmayı planlıyoruz. Yeri gördük, tam bizim yapmayı planladığımız işe uygun mekan olduğunu tespit ettik ve tadilatı yapacağız. Orada inşallah KKTC’li kardeşlerimizin meslek, sanat edinmeleri hususunda kurslar verilecek.” dedi.

KANBER: YÖNETİCİLER KURUMLARIN YOK SAYILMASINA GÖZ YUMUYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Adada açmayı düşündüğü meslek ve sanat edindirme kursları ile ilgili Bugün Kıbrıs’a değerlendirmelerde bulunan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, ülkede meslek eğitiminin onlarca meslek lisesi, meslek okulu, üniversitelerin yaşam boyu eğitim merkezleri ve Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na bağlı Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi tarafından etkin ve yaygın bir şekilde uygulandığını hatırlatarak, bu eğitimlerin Eğitim Bakanlığı onayı ve denetimi ile yapıldığını söyledi.
Kanber, “Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ziyaretleri esnasında burada olan bitenleri görmezden gelerek açıklamalar yapıyor, burası ile ilgili planlar, projeler ortaya koyuyorlar. Yöneticilerimiz de bunlara müsaade ederek kurumlarımızın yok sayılmasına göz yumuyorlar.
Gaziantep Belediye Başkan vekilinin açıklamalarını duyduk ama Mağusa Belediye Başkanının yorumlarını duymadık.

Bilgi paylaşımı ve işbirliğini önemsiyoruz, ancak kurumlarımızın yok sayılıp görmezden gelinmesine karşıyız. Kendi kurumlarımızı rekabet içine sokulmasına olumlu bakmıyoruz.” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi