Tatar’a saray için seferberlik

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği Ersin Tatar’a Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapımı için Kermiya'da askeri alan tahsis edildi. Karar Resmi Gazetede yayımlandı. Saray’ın maliyeti 14 milyon lira olarak belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Kermiya bölgesinde bir arazi askeri bölge kapsamından çıkarılarak “Cumhurbaşkanlığının kontrol ve yönetimine” devredildi.

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Bakanlar Kurulu konu ile ilgili alınan karar maddeleri şöyle:
1. Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürlüğü arazi ekipleri tarafından gerekli ölçüm çalışmalarının, KTBK Komutanlığı ve sorumlu Birlik Komutanlığı temsilcileri nezaretinde yapılması ve yeni Askeri Bölge sınırının araziye işaretlenmesi,
2. Askeri Bölge kapsamından çıkarılacak bölümlerin protokol haritasına aktarılarak yenilenen protokol haritasının 3 (üç) suretinin KTBK Komutanlığına gönderilmesi ve
3. KKTC Anayasasının 159’uncu maddesinin (1)’inci maddesinin (b) bendi ve (3)’üncü fıkraları ile 41/1977 sayılı İskan Topraklandırma ve Eşdeğer Mal Yasasının 4’üncü maddesinin (1 )’inci fıkrası uyarınca , kamu yararına ayrılarak söz konusu arazilerin devletin mülkiyeti altında kalması, eşdeğer maksatlarında kaynak teşkil etmemesi kaydıyla kamu binası yapımı için KKTC Cumhurbaşkanlığının kontrol ve yönetimine verilmesi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi