Para dolu valizi Türkiye’ye taşıyan Bakan kim?

TKP, 4'lü Hükümet döneminde Ercan Havalimanı'ndan VIP'yi kullanarak valiz dolusu parayı Türkiye’ye götürdüğü iddia edilen Bakan konusunun araştırılmasını istedi.

Toplumcu Kurtuluş Partisi – Yeni Güçler (TKP) Genel Sekreteri Mehmet Davulcu Türkiye’deki AKP iktidarının etkisiyle KKTC’de de devlet mafya ilişkilerinin iç içe geçtiğini ifade ederek, temiz eller operasyonuna ciddi şekilde ihtiyaç olduğunu söyledi.
Haberatör Web TV’de yayınlanan Doğru Açı programında Ayşe Menekşeli’nin sorularını yanıtlayan TKP Genel Sekreteri Davulcu, Almanya’nın Düsseldorf eyaletinde KKTC Fahri Konsolosu ünvanını kullanan ve organize suç örgütü ele başlarından biri olduğu öne sürülen kişi ile ilgili gündem konusunu değerlendirirken, mafyanın devlet içinde nerelere ulaştığı, devletin ne denli mafyalaştığının açık göstergesi olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Cumhurbaşkanı ErsinTatar’a eleştirilerde bulunan Davulcu, Cumhurbaşkanı’nı mafya mensubu kişiyle olan fotoğrafı konusunda yaptığı ciddiyetten uzak açıklaması nedeniyle halktan özür dilemeye çağırırken, Dışişleri Bakanı’nı da istifa etmeye davet etti.

MAFYA LİDERİ SÖYLEYİNCE GÜNDEM OLMASI…
“Suç Örgütü lideri” olarak tanımlanan Sedat Peker’in yaptığı video açıklamalarıyla aslında daha önce defalarca söylenmiş ve yazılmış bilgilerin genel kabul görür hale geldiğini ifade eden Mehmet Davulcu, Suriye savaşı sırasında Türkiye’nin bu savaş nedeniyle milletin büyük parasını harcadığını fakat, Suriye’den “çalındığı” söylenen petrol ve bunlar gibi malların kazancının iktidar çevrelerinin cebine girdiği şeklindeki bilgilerin Rusya örneğindeki gibi yabancı ülke yetkilileri ve en önemlisi Türk gazeteciler gündeme getirmişti. Sırf bu nedenle mahkemelere verilen hatta mahkum edildiği nedeniyle yurt dışına kaçan gazeteciler olduğuna işaret etti.

MAFYANIN KKTC AYAĞI VE VIP’TEN GEÇİRİLEN KARA PARA HABERİ
Sedat Peker’in videolarından birinde KKTC’deki uyuşturucu kaçakçılığının ele başısı diye nitelenerek açık isim de verdiğini hatırlatan Mehmet Davulcu, 2019 yılında Can Sarvan isimli bir gazetecinin Kıbrıs Gazetesi’nde kendi köşe yazısında gündeme taşıdığı Ercan Havalimanı VIP’sinden valiz dolusu (kara) parayı geçirip Türkiye’ye götüren “Solcu bakan” olduğu konusunu hatırlattı. Söz konusu yazının yayımlandığı günlerde 4’lü koalisyon olarak anılan hükümetin iş başında olduğunu belirten Davulcu, o günlerde siyasi kulislerde bu konunun çokça konuşulmasına karşın hiçbir devlet organı tarafından soruşturulmadığını, adeta el birliğiyle üzerinin örtülmeye çalışıldığını söyledi. O dönemde siyasi kulislerde valizler dolusu kara para aktarılması konusunun Türkiye’nin KKTC’de görevli üst düzeyde bir görevlisi tarafından dönemin Başbakanının bilgilendirildiği ve kabinede revize yapılmasının önerildiği dillendirilmesine karşın, Başbakan’ın da kabinede bulunan koalisyon ortağı parti başkanlarının da bu konunun üzerine gitmediklerini söyledi.

DÖNEMİN BAŞBAKANI VE YARDIMCISINA ÇAĞRI
O dönemin Başkanı olan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı HP Genel Başkanı Kudret Özersay’a çağrıda bulunan TKP Genel Sekreteri, bu konuyla ilgili ne biliyorlarsa bunu toplumla paylaşmalarını önerdi. Bir bakanın mafyanın kara parasını taşıdığı iddiasının önemsiz gibi görülemeyeceğini ifade eden Davulcu, bunu yapmamaları halinde suç ortağı durumuna düşeceklerini ve gün gele bunun hesabını vermek durumunda kalabileceklerini söyledi.

“TT İNŞAATTA ÇALIŞAN GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANI OLAMAZ”
Para karşılığı vatandaşlık dağılması konusunu gündeme taşıyan gazetecilere dava okunması hususunda sessiz kaldığı nedeniyle istifa eden Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi’nin yaptığı açıklamayı değerlendiren TKP Genel Sekreteri Davulcu, Birlik Başkanı Ali Cansu’nun TT İnşaat Şirketi’nde çalışmakta olan birisi olarak artık gazeteci sayılmayacağını da belirterek o makamı derhal terk etmesi gerektiğini söyledi. KKTC’de çok sayıda basın kuruluşunun kara para sahiplerinin kontrolü altına geçtiğine de dikkati çeken Davulcu, yakın geçmişte TT İnşaat patronunun yanında avukatıyla birlikte basın önüne çıkıp dönemin Bayındırlık Bakanlığı’nın kendisinden rüşvet istediğini açıklamasına karşın o konunun da hiçbir makam tarafından araştırılmayıp üzerinin örtüldüğünü de hatırlattı.

“SENDİKAL PLATFORMUN GÜCÜ AİDATTAN DEĞİL, İNANÇ BİRLİĞİNDENDİR”
Hükümetin sendikaların üye aidatları gelirinden yüzde 5 kesinti yapmak için yasa hazırlandığıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Mehmet Davulcu, devletin aynı zamanda işveren olduğunu belirterek, işverenlerin sendikalı işçilerin üyelik aidatını kaynaktan kesip sendikalara ödemesi uygulamasının evrensel olduğunu söyledi. AKP’den kaynaklanan bu tür dayatmaların yeni olmadığını her pakette bir şekilde yinelendiğini ifade eden Davulcu, Saray’da ki konuşma kayıtlarını hatırlattı.

“HODRİ MEYDAN. YAPSINLAR. DAHAGÜÇLÜ OLURUZ”
Üyelik aidatlarından kesinti yapmayı amaçlayan yasa tasarısının Anayasaya ve evrensel çalışma hayatı kurallarına aykırı olacağını iddia eden Davulcu, “Yine de yapmak istiyorlarsa buyursunlar yapsınlar. Bu yapacakları Sendikal Platformu oluşturan sendikalara asla zarar vermez. Çünkü bizim gücümüz paraya dayanmıyor. Bizim gücümüz, anlayış birlikteliğimize, bilinç birlikteliğimize dayanmaktadır. Onlar kaynaktan kesmezse, biz kendimiz toplarız. Üyelerimiz aidatını kendisi getirir. Bu bizleri daha güçlü ve daha kararlı yapar; hodri meydan” dedi. Kaynak: “VIP’den valiz dolusu kara para geçiren Bakan konusu neden araştırılmadı?”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi