Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’ uyarısı: O şirketlerin paralarını asla ödemeyeceğiz

Kılıçdaroğlu, "eğer Kanal İstanbul'a herhangi bir ülke kredi verirse iktidara geldiğimizde biz o projeyi durduracağız, o ülkeyle de aramıza mesafe koyacağız. O şirketlerin asla paralarını ödemeyeceğiz. Çünkü Türkiye'ye hiç kimsenin ihanet etmeye hakkı yoktur" dedi.

Türkiye’den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 26 Haziran’da kazma vurmaya hazırlandığı Kanal İstanbul projesi için kesin konuştu. Kılıçdaroğlu televizyon yayınına bağlanarak şunları kaydetti:
“Eğer Kanal İstanbul’a herhangi bir ülke kredi verirse iktidara geldiğimizde biz o projeyi durduracağız, o ülkeyle de aramıza mesafe koyacağız. O şirketlerin asla paralarını ödemeyeceğiz. Çünkü Türkiye’ye hiç kimsenin ihanet etmeye hakkı yoktur. Ne demek Kanal İstanbul? Ama onlar kafaya takmışlar, yapacaklar. İstanbul’u rant alanına dönüştürmek istiyorlar. Kanal İstanbul’dan hükümetin ne kazancı olacak? Stratejik olarak ne kazancı olacak onu da bilmiyoruz. Olsa zaten Erdoğan ballandıra ballandıra bunu anlatır. Etrafında binalar olacak.
Türkiye yönetilmiyor. Türkiye savruluyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Akdeniz’de bizim bir gemimize arama yapılacaktı. 4 saat Erdoğan’a kimse ulaşamıyor. 5 saat geçiyor, ya savaş olsaydı ne olacaktı? Çünkü Dışişleri Bakanlığı devre dışı bırakılmış. İbrahim Kalın da konuşuyor. Niye Dışişleri Sözcüsü yok. Milli Savunma Bakanı da dış politikada aktif geziyor. Sistemde bir sorun değil çok sorun var. Bütün yetkilerin bir kişiye bağlanması. Resmi Gazete’yi bile doğru dürüst çıkaramadı.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi