Kılıçdaroğlu Kutlu Adalı’nın mezarında…

Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs ziyareti sırasında, 1996'da öldürülen araştırmacı gazeteci-yazar Kutlu Adalı'nın mezarını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün gerçekleştirdiği Kıbrıs ziyareti sırasında evinin önünde uğradığı silahlı saldırıyla öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Kutlu Adalı’nın eşi İlkay Adalı ve ailesiyle birlikte Adalı’nın Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabrine karanfil bıraktı.

Kılıçdaroğlu burada basına yaptığı açıklamada, “Kutlu Adalı’nın katledilişinin üzerinden yıllar geçti, asıl failler bulunamadı. Soruşturma yetersiz. Soruşturmanın yetersiz olduğunu, delillerin yeteri kadar toplanamadığını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de kabul etti zaten. Şimdi asıl failler ortaya çıktı yıllar sonra. Sağlıklı bir soruşturmayı yapmak ve sonuç almak artık Türkiye ve KKTC’deki siyasetçilerin ve savcıların namus borcudur. Hiçbir faili meçhul cinayet kapatılmamalı, üstü örtülmemelidir, failleri yakalanmalı ve cezası verilmelidir. Bunu bekliyoruz, aile bunu bekliyor, yıllardır bekliyor. Failler ortada, biliniyor, katiller belli, biliniyor. Gereğinin yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi