Türk-Sen’den Azınlık Hükümetine hodri meydan

Azınlık Hükümetinin sendikaların gelirlerinden pay alma girişimine bir tepki de Türk-Sen'den geldi. Sendika başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı açıklamada sendikaları bitirmek için oyun düzenlendiğini buna geçit vermeyeceklerini ifade ederek, "hodri meydan" dedi.

Azınlık Hükümetinin sendikaların gelirlerinden pay alma girişimine bir tepki de Türk-Sen’den geldi. Sendika başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı açıklamada sendikaları bitirmek için oyun düzenlendiğini buna geçit vermeyeceklerini ifade etti.
Açıklama şöyle:
“Ülkemizde 23 Milletvekilinin desteğini alarak oluşturulan Azınlık Hükümeti şu anda halkın gerçek iradesini temsil etmiyor.
Buna rağmen özellikle son zamanlarda almış oldukları kararlarla halkımızın büyük bir çoğunluğunu açlığa mahkum ettiler,Bu yanlış kararlarına karşı duran ve yasal eylem haklarını kullanan sendikaları da kapatmak ve yok etmek için Anayasal suç işleyerek birçok kararlar almaya çalışmaktadırlar.

Devlete para yoktur deyip çalışanların ücretlerinden her gün kesinti yapan ancak siyasi partilerine 2021 yılında 170 milyon devlet yardımı alan sermayeye Devletin kasasından her ay milyonlarca lira yardım yapan bu zihniyet şimdide sendikaların üyelerinden aldığı aidatlara göz dikerek % 5 haraç almak istemektedir. Belli ki Hükümet olduğunu iddia edenler sendikalarla karşı karşıya gelmek istemektedir. O zaman bizde HODRİ MEYDAN diyoruz.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi