Can Dündar: İnterpol Ankara’yı ciddiye almıyor

Can Dündar hakkında alınan karardan sonra yaptığı açıklamada, "İnterpol asıl amacın muhalifleri susturmak olduğunu bildiği için Ankara’nın hiçbir başvurusunu ciddiye almıyor" dedi.

Gazeteci Can Dündar hakkında alınan kırmızı bülten çıkarılması kararından sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ve İnterpol, asıl amacın muhalifleri susturmak olduğunu bildiği için, Ankara’nın hiçbir başvurusunu ciddiye almıyor. İnterpol, Türk Hükümetinin #KırmızıBülten’i kötüye kullandığını anladı. Bu yüzden Türkiye, gerçek suçluları da geri alamıyor.” dedi.

Sedat Peker’in itirafları ile haklılığının ortaya çıktığını belirten Can Dündar, amacın yıldırma olduğunu ama yılmayacaklarını söyledi.

Dündar’ın açıklaması şöyle:

“#Kırmızıbülten, ancak İnterpol tarafından çıkarılabiliyor.
Mahkemeler sadece Adalet Bakanlığı’ndan İnterpol’e başvurup kırmızı bülten çıkarmasını isteyebiliyor.
Ve İnterpol, asıl amacın muhalifleri susturmak olduğunu bildiği için, Ankara’nın hiçbir başvurusunu ciddiye almıyor. İnterpol, Türk Hükümetinin #KırmızıBülten’i kötüye kullandığını anladı. Bu yüzden Türkiye, gerçek suçluları da geri alamıyor.
Yani katiller, darbeciler, uyuşturucu kaçakçıları vs de AKP’nin muhalifleri cezalandırma iştahı sayesinde kurtuluyor. Ekte göreceğiniz gibi iki yılda bir gündeme getirilen kararlar bunlar.
Amaç: Yıldırmak.
Hele şimdi #SedatPeker’in itiraflarıyla haklılığımız ortaya çıktığı için hepten panikteler.
Hiç uğraşmasınlar:
Yılmayız.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi