“O silsilenin en üstünde kimin oturduğunu hepimiz biliyoruz”

Can Dündar bugün yaptığı açıklamada, Sedat Peker’in deşifre ettiği halkın aleyhine çalışan sistemin en üstünde kimin oturduğunu herkesin bildiğini söyledi.

Can Dündar bugün yaptığı açıklamada, Sedat Peker’in halkın aleyhine çalışan sistemi deşifre ettiğini ve iddiaların Saray’a uzandığını söyledi.

Gazeteci Can Dündar, suç örgütü lideri Sedat Peker’in bugün yayınladığı son videonun ardından yaptığı açıklamada, yayınlanan bu videonun en önemlisi olduğunu çünkü doğrudan Sedat Peker’in kendisinin de içinde olduğu sistemi hedef aldığı belirtti.

Özgürüz Radyo Youtube kanalında konuşan Dündar, Peker’in Yüce Divan’da biteceğini söylediği bu pislik silsilesinden söz ederken “Ben bu silsilenin en altındayım” dediğini hatırlatarak, “O silsilenin en üstünde kimin oturduğunu hepimiz biliyoruz.” dedi. Peker’in verdiği her detay, ortaya attığı her ipucu, gösterdiği her tanık, bu rant zincirinin ucunun Saray’a uzandığını söyleyen Can Dündar, “Sedat Peker, piyonları devirdikten sonra “Şah” diyecek mi; göreceğiz. Ama demese de, şimdiye kadar dedikleriyle, kendisinin de içinde yer aldığı bu kokuşmuş sistemi mat etti bile…” ifadelerini kullandı.

Can Dündar, YouTube’da yayınlanan videoda şunları söyledi:
“Sedat Peker’in son videosu, bence şimdiye kadarkiler içinde en önemlisiydi. Çünkü bu kez köşede tek ayak üstünde beklettiği, Ağar, Soylu, Selvi gibi, sistemin yarattığı aktörleri değil, doğrudan onları yaratan sistemi hedef aldı. Bu soygun düzeninin, bu rüşvet çarkının, bu uyuşturucu-silah ticaretinin, bu yağma bataklığının şifrelerini verdi. Kendisinin de içinde, hatta tam göbeğinde olduğu bir iltihaba hançeri sapladı; irini akıttı. Yıllarca yen içinde saklanan kırık kolları ortaya çıkardı. Böylece parti-emniyet-yargı-medya-mafya işbirliğine dayalı bu çıkar zincirinin bir halkası kırılmış oldu. Kırılır kırılmaz da bunca zaman halkın aleyhine işleyen o çarkın her yerinden homurtular yükselmeye, deşifre olan dişliler kırılmaya başladı.
Peker’in önemi, sadece sistemi içerden bilen bir suç ortağı olmasından kaynaklanmıyor; aynı zamanda sağ cenahta tanınan, ilgi gören, korkulan bir figür olmasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla mesela SADAT’ın silah ticaretiyle, mesela Kürt gençlerin dağa çıkış nedeniyle, mesela iktidara çöreklenmiş yolsuzluk şebekesiyle, mesela “din-vatan diyerek sömürenlerle ilgili söylediklerinin, o kesimde bizim yaratamadığımız etkiyi yaratıyor olması kuvvetle muhtemel…
Peker, son videoda Yüce Divan’da biteceğini söylediği bu pislik silsilesinden söz ederken “Ben bu silsilenin en altındayım” dedi.
O silsilenin en üstünde kimin oturduğunu hepimiz biliyoruz.
Ondan habersiz ne SADAT’ın Suriye’ye silah götürmesi, ne medya sahiplerinin el değiştirmesi, ne filanca marinaya çökülmesi mümkün… Bugün aktörlerini sahnede kavga ederken gördüğümüz oyunu kuran o… Peker’in tabiriyle “ümmetin gaspçısı…”
Peker, şimdilik direk onu hedef almıyor. Onunla hesaplaşmayı erteleyerek kendince bir oyun planı kuruyor, belki de bir uzlaşma zemini arıyor. Ancak verdiği her detay, ortaya attığı her ipucu, gösterdiği her tanık, bu rant zincirinin ucunun Saray’a uzandığını ortaya koyuyor. Sedat Peker, piyonları devirdikten sonra “Şah” diyecek mi; göreceğiz. Ama demese de, şimdiye kadar dedikleriyle, kendisinin de içinde yer aldığı bu kokuşmuş sistemi mat etti bile…”
Özgürüz Radyo

Videonun tamamı şöyle:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi